diumenge, 26 d’abril de 2009

El "Perito Moreno" i l' existència de Déu...


<1996> Corria l' any 1996 i jo per feina estava a Argentina, em vaig escapar 4 dies a la Patagonia desde el Buenos Aires que ja feia 9 mesos que m' acollia amb tota la seva grandesa i petitesa...

Trepitjant les vastes "pampes" patagóniques en una flamant Mercedes Sprinter junt amb un empresari mexicà i un metge malagueny que vivia a San Antonio (Texas) vàrem parar abans d' agafar un pronunciat revolt. El conductor de la furgoneta ens va avisar amb el següent comentari:

"Detrás de esta curva vive un gigante de millones de años"

I va arrancar davant l' expectació del moment... Un cop vàrem completar la curva s' alçava a la llunyania un majestuós conglomerat de gel que ens va impactar a tots quatre, de cop i volta va ser quant el metge "Hispano" va deixar anar "Dios existe"...

Poques vegades unes paraules m' han impactat d' aquella manera, realment era excepcional veure que ens acostàvem a una de les meravelles de la natura, vaig pensar dintre meu que aquella senténcia que va deixar anar aquell home era sublim.

El "Perito Moreno", un dels pocs glaciars que està creixent en el món que ens ha tocat viure impresiona per la calma que trasmet, sembla que no es mogui peró està viu, de tant en tant el gel que trenca ens ho recorda, un gel que té milers d' anys.

Quant vaig tornar de la Patagonia vaig pensar que si hagués més gent que coneixés aquell indret i tingués els mateixos pensaments que vaig tenir jo aquell dia, el món seria molt diferent del que es ara.

Fitxa unesco: http://whc.unesco.org/en/list/145

Coordenades GPS: 50°0′0″S 73°14′57.984″O

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada