diumenge, 7 de juny del 2009

Mont Kenya, Despertar als peus de la divinitat.

<2004> S' ha de matinar... Peró per veure l' espectacle algun sacrifici s' ha de fer...

La divinitat Ngai segons l' ètnia kĩkũyũ viu al Kirinyaga, anomenat per nosaltres "Mont Kenia", la divinitat Ngai segons els kĩkũyũ es el deu del sol, de l' amor i el creador del món.

El Mont Kenia o Kirinyaga... Es la segona muntanya més alta del continent africà just per darrera del mític "Kilimanjaro" amb les seves "neus"... Els seus 5199 metres s' alcen imponents enmig del Parc natural que porta el seu nom.

Per veure la seva escarpada figura es diu que s' han d' aprofitar els primers raigs de sol del dia ja que es molt fàcil que la boira converteixi el seu cim en una figura fantasmagórica, així ho vàrem fer i a quarts de sis del matí i amb els ulls lleganyosos varem sortir ben abrigats per veure l' esbelta "divinitat".

La muntanya com a bona amfitriona es va deixar estimar, va fer -se de pregar una mica... peró de cop i volta la boira va escampar i va convertir l' imatge de la nostra retina en una foto màgica, la foto de l' espectacular pic.

Havia valgut la pena passar la nit a l' históric "Mount Kenya Safari club", aquest hotel fundat entre d' altres per l' actor nordamericà William Holden es una acollidor allotjament envoltat de jardins.

Els seus acollidors bungalows d' estil colonial (amb llar de foc), peró amb tocs contemporanis (una banyera amb jacuzzi), farien les delícies de qualsevol parella de nuvis... A més desde el llit tens un finestral amb vistes directes a la muntanya sagrada...

Vaja una opció a tenir en compte si planegeu una visita a Kenya... Un país en que no tot s' acaba amb un safari, un país amb moltes altres possibilitats...

+ Info: http://www.mountkenya.org/
+ Info: http://www.fairmont.com/kenyasafariclub

Fitxa Unesco:
http://whc.unesco.org/pg.cfm?cid=31&id_site=800

Coordenades GPS (Nanyuki): 0°01′N 37°04′E

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada